Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Μία etwinning συνεργασία σε πολλά επίπεδα

 

To Γυμνάσιο Kαβασίλων από τη Βέροια και το Gymnasium of Ceska Lipa από την Τσεχία αδελφοποιήθηκαν μέσω του eTwinning. Ο ενθουσιασμός για το πρόγραμμα και στα δύο σχολεία ήταν τόσο μεγάλος, ώστε συνάφθηκε μια πολυεπίπεδη συνεργασία με τα εξής προγράμματα: 

  1. To πρώτο project έχει τίτλο (Two heads are better than one) «Δύο μυαλά δουλεύουν καλύτερα από ένα» και είναι μία συνεργασία των καθηγητριών  αγγλικής, Κωστοπούλου Ελένη και Νada Kadlecova. Ο σκοπός ήταν η ανταλλαγή παιδαγωγικών εκπαιδευτικών ιδεών έτσι ώστε να γίνει το μάθημα των Αγγλικών πιο ελκυστικό.
  2. Το δεύτερο project εχει τον τίτλο (let"s govern. let"s not rule) «Ας διευθύνουμε.ας μην εξουσιάζουμε» και είναι των διευθυντών Πασχάλη Θεοτοκίδη και Stanislav May. Έχουν ανταλλάξει αρκετά emails σχετικά με το πώς  να διοικούν ένα σχολείο, πως ο διευθυντής μπορεί να είναι και φίλος ταυτόχρονα με τους καθηγητές.
  3. Το τρίτο project έχει το τίτλο («We mustn"t forget) «Δεν πρέπει να ξεχνάμε». Συνεργάστηκαν οι καθηγητές ιστορίας Βασιλική Σλαβούδη και Vit Prokorny, με ομάδα μαθητών. Το θέμα αναφέρεται στον  δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι μαθητές ετοίμασαν ερωτηματολόγιο για τη ζωή τότε και το μοίρασαν σχεδόν στο μισό σχολείο. Ήθελαν να πάρουν όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστες απαντήσεις για τη ζωή κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο από τους παππούδες τους.
  4. Το τέταρτο project σχεδιάστηκε από τις καθηγήτριες των αγγλικών για τους μαθητές, στα πλαίσια της γεωγραφίας. Άρχισαν με emails γνωριμίας, συνέχισαν με πασχαλινά έθιμα των δύο χωρών. Μετά ήρθε η ώρα ενός συναρπαστικού ταξιδιού σε Ελλάδα και Τσεχία. Με μεγάλη προθυμία τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της εργασίας. ανακαλύπτοντας τις δύο χώρες.
  5. To πέμπτο project με τίτλο (Who is afraid of books?)  «Ποιός φοβάται τα βιβλία;», ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2005 με ετήσιο χρονικό ορίζοντα. Η συνεργασία υλοποιείται από την Μαλιγκάνη Ελένη, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Καβασίλων. και από την Renata Janosecova του  τσέχικου Gymnasium Ceska Lipa, διευρύνοντας την υπάρχουσα συνεργασία των δυο σχολείων σε επίπεδο διευθυντών, καθηγητών και παιδιών. 

 Η κα Κωστοπούλου Ελένη, καθηγήτρια Αγγλικής και συντονίστρια των προγραμμάτων μας είπε:

«Πιστεύω ότι το εκπαιδευτικό όφελος από τη συμμετοχή μας στο etwinning είναι τεράστιο. Διότι:

Εμεις σαν εκπαιδευτικοί ήλθαμε σε επαφή με ευρωπαίους συναδέλφους, ανταλλάξαμε εκπαιδευτικές μεθόδους, διευρύναμε τους παιδαγωγικούς μας ορίζοντες. Βελτιώσαμε τις γνώσεις των ΤΠΕ και καλλιεργήσαμε την αγγλική.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι δόθηκαν κίνητρα μάθησης στους μαθητές μας. Η συχνή χρήση των ΤΠΕ και της αγγλικής, τους ώθησαν να δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθήματα. Επειδή κατάγονται από αγροτική περιοχή και δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ήταν μία μοναδική εμπειρία να ερευνήσουν, να μάθουν, να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και πολιτισμό ενός άλλου λαού. Ένοιωσαν μικροί δημοσιογράφοι  όταν έπρεπε να παρουν συνέντευξη από ηλικιωμένους για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου της ιστορίας.

Όλοι οι συμμετεχοντες στο πρόγραμμα έχουμε δημοσιεύσει άρθρα, ιδέες, γνώμες, εργασίες των μαθητών μας, φωτογραφίες, εικόνες στα  twinspace Kαι νοιώθουμε περήφανοι που τα καταφέραμε! Αισθανόμαστε τυχεροί που συμμετέχουμε σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα όπως είναι το etwinning!»

 

The eTwinning Dream Team!

The eTwinning Dream Team!

 

 

                                               

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.