Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών
 

Τα «όμορφα νιάτα» του 2ου Τ.Ε.Ε. Ν. Σμύρνης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης

 

 

Στις 30 Ιουνίου, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και χαρούμενη εκδήλωση στο 2ο Τ.Ε.Ε. Ν. Σμύρνης, οι μαθητές του 2ου Κύκλου Πληροφορικής και Δικτύων Η/Υ, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους με τους μαθητές του σχολείου Ices Leon Hurez της πόλης La Louviere του Βελγίου. Η συνεργασία αυτή προήλθε από την αδελφοποίηση των δύο σχολείων, στα πλαίσια της Δράσης eTwinning.

 

Το πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης άρχισε στις 7 Μαρτίου 2005 και ολοκληρώθηκε σε διάστημα 3 μηνών. Το θέμα της συνεργασίας, «Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου», επιλέχθηκε από κοινού από τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές των δύο σχολείων, τον κ. Maurice Medici και την κ. Βασιλική Νιάρρου, με στόχο να ανταλλάξουν οι μαθητές πληροφορίες για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των χωρών τους και με αυτό τον τρόπο να έρθουν σε επαφή ο ένας με τον πολιτισμό του άλλου και να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής στην άλλη χώρα.

 

Η υπεύθυνη του προγράμματος, για λογαριασμό του ελληνικού σχολείου, κ. Βασιλική Νιάρρου τόνισε:

 

«Πέρα από τις ομοιότητες και τις διαφορές που εντόπισαν οι μαθητές στους δύο πολιτισμούς της Ευρώπης. το σημαντικό είναι ότι κατανόησαν πως ο πολιτισμός και οι παραδόσεις είναι ένα πανανθρώπινο αγαθό. Επιπρόσθετα της συνειδητοποίησης της αξίας της διαπολιτισμικής ευρωπαϊκής φύσης. οι μαθητές αποκόμισαν και άλλα σημαντικά οφέλη: εξοικειώθηκαν με ξένη γλώσσα (αγγλικά). ανέπτυξαν ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. υπευθυνότητας και συνέπειας σε προγραμματισμό. καθώς και δεξιότητες έρευνας. συγκέντρωσης. αξιολόγησης και παρουσίασης υλικού.»

 

Η επικοινωνία μεταξύ των δύο σχολείων έγινε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε εβδομαδιαία βάση, για ανταλλαγή του υλικού που συγκέντρωναν οι μαθητές και στη συνέχεια μετάφραζαν και εμπλούτιζαν με φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό. Επιπλέον, σε μηνιαία βάση πραγματοποιούταν τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές δημιούργησαν πολυμεσικό CD με το υλικό που συγκεντρώθηκε και από τα δύο σχολεία (περιέχει πολυμεσικές παρουσιάσεις. κείμενα, φωτογραφικό άλμπουμ, κ.λ.π.). αφίσα και ενημερωτικό φυλλάδιο και δίγλωσσο δικτυακό τόπο (Ελληνικά και Αγγλικά. στο δικτυακό τόπο του 2ου Τ.Ε.Ε. Ν. Σμύρνης http://2tee-n-smyrn.att.sch.gr).

 

Οι Έλληνες μαθητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συνεργασία τους με τους Βέλγους μαθητές και τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να τους δίνονται τέτοιες ευκαιρίες γνωριμίας και επικοινωνίας με ευρωπαίους συνομήλικούς τους.

 

Δείτε την εργασία των μαθητών στο:

http://2tee-n-smyrn.att.sch.gr/index_twin.htm

 

 



Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.