Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

To Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου, στη διάρκεια του  σχολικού έτους 2004-2005, σύνηψε συνεργασία eTwinning με το σχολείο SAULΕ PRIVATE SECONDARY SCHOOL της Λιθουανίας. Το θέμα της συνεργασίας ήταν "ΤEENAGERS" EVERYDAY LIFE". Στην πρώτη επαφή τους, οι μαθητές αντάλλαξαν e-mails με απλά βιογραφικά στοιχεία, ατομικές συνήθειες και χόμπι.

Στη συνέχεια,  με την παρότρυνση των καθηγητριών τους, Κρητικού Βασιλικής, Φιλολόγου και Margarita Virzintiene, καθηγήτριας της Αγγλικής γλώσσας, αποφάσισαν να διαθέσουν τρεις διδακτικές ώρες για να έλθουν σε επαφή με τη λογοτεχνία των δύο χωρών. Tο υλικό αυτής της ανταλλαγής από πλευράς ελληνικού σχολείου έχει ως εξής: Ο μύθος του Αισώπου «Ο λύκος και η γριά» (από την αρχαία ελληνική λογοτεχνία), το Τραγούδι του Γάμου (από την δημοτική μας ποίηση) και η Αρνηση του Γ. Σεφέρη (από τη σύγχρονη λογοτεχνία). Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων συνεχίζεται ώστε να ολοκληρωθεί το έργο συνεργασίας.
 
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.