Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Η eTwinning συνεργασία «SnowSun» που υλοποιούν τα σχολεία Lappeenrannan Lyceon lykio της Φινλανδίας και το 5ο Εν. Λύκειο Βέροιας. είναι ένα παιχνίδι προκλήσεων της μορφής ...σου στέλνω κάτι και εσύ πρέπει να βρεις όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία γι" αυτό που παρέλαβες. Το παιγνίδι είναι συναρπαστικό. καθώς ο ένας ψάχνει να βρει στοιχεία για τον άλλον. Κάθε σχολείο στέλνει στο αδελφό σχολείο κάποιο αντικείμενο ή στοιχείο και το αδελφό σχολείο καλείται να βρει όσο περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορεί. Μέσα από τη διαδικασία αυτή. κάθε σχολείο ανακαλύπτει στοιχεία για τη ζωή και την κουλτούρα του αδελφού σχολείου!

Το Φινλανδικό σχολείο έχει ήδη αποστείλει στο ομόλογό του ελληνικό 2 λογοτεχνικά βιβλία Φιλανδών συγγραφέων: «The Egyptian» του Mika Waltari και «Seven Brothers» του Aleksis Kivi.

Η συντονιστική ομάδα e-Twinning του 5ου Ενιαίου Λυκείου Βέροιας. Μοσχόπουλος Αναστάσιος. κοινωνιολόγος. υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης. Γιαννάκη Ελένη. καθηγήτρια αγγλικών

Η συντονιστική ομάδα e-Twinning του 5ου Ενιαίου Λυκείου Βέροιας
Μοσχόπουλος Αναστάσιος. κοινωνιολόγος. υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης
Γιαννάκη Ελένη. καθηγήτρια αγγλικών
 
Το Ελληνικό σχολείο αποδέχτηκε την πρόκληση και ερεύνησε σχετικά με το έργο των δύο συγγραφέων!
 
Τα παιδιά μελετούν τα βιβλία των Φινλανδών συγγραφέων
 
Σε απάντηση. το ελληνικό σχολείο απέστειλε με συμβατικό ταχυδρομείο μια ελληνική σημαία και ζητούν από τους Φιλανδούς στοιχεία γι" αυτήν καθώς και για τον Εθνικό μας Ύμνο!    
 
Η πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική συνεργασία συνεχίζεται. με την προσπάθεια κατασκευής κοινού ιστοτόπου. όπου θα καταθέτονται οι προκλήσεις και τα ευρήματα των δύο σχολείων. Καλή επιτυχία στο πολύ όμορφο έργο εκπαιδευτικών και μαθητών!
 
Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα Λαός.
 
 
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.