Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών
Το πρόγραμμα «With little hands we make great things» («Με μικρά χεράκια κάνουμε μεγάλα πράγματα») είναι ένα eTwinning έργο που πραγματοποιείται μεταξύ 4 σχολείων:
  • 10ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου. Αττικής (Συντονιστικό σχολείο)
  • Dun guzepp Zerafa. fgura Primary A school. Μάλτα. Νηπιαγωγείο
  • Jardim de Infancia de Vila Nova de Baronia. Πορτογαλία. Νηπιαγωγείο
  • Scuola Baussano. Asti. Ιταλία. Δημοτικό.
Η κα Ε. Καλύβα. συντονίστρια του προγράμματος για λογαριασμό του ελληνικού σχολείου μας είπε:
 
Όλα άρχισαν από ένα γράμμα  από τη Μάλτα που ζητούσε συνεργασία. Ανταλλάξαμε πληροφορίες για το ποιοι είμαστε. Μετά το ελληνικό σχολείο έστειλε ένα σχεδιάγραμμα με τις προτάσεις των παιδιών - καταγραμμένες αυτούσιες- για το τι θα ήθελα να κάνουν με τα χέρια τους. Το στείλαμε στη Μάλτα. Ιδού κομμάτι του αποτελέσματος:
 

 
Μια μέρα ένα παιδί ήρθε και μας είπε ότι της είπαν οι γονείς της πως στη Μάλτα υπάρχουν κάστρα. Γράψαμε ένα εικονογραφημένο γράμμα στη Μάλτα ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τα κάστρα.
Σε αυτό το σημείο ένα παραπονεμένο γράμμα από την Πορτογαλία έλεγε ότι δεν τους είχαμε απαντήσει για συνεργασία. Τους μιλήσαμε για τη συνεργασία μας με τη Μάλτα. Αμέσως μπήκαν στο πνεύμα και συμπλήρωσαν τον σχεδιασμό μας. Ακολούθησε και η Ιταλία. Έτσι σαν παραμύθι ξεκίνησε η συνεργασία μας σε ένα κλίμα εγκάρδιο και φιλικό. Με τη Μάλτα έχουμε και διαδικτυακή τηλεφωνική επικοινωνία μέσω SKYPE και το διασκεδάζουμε.
 
 
          
 
 
 
          
 
 
Μερικές από τις όμορφες ενέργειες των τεσσάρων σχολείων:
 
Προτάσεις Παιδιών Υλοποίηση
Να παίξουμε με μπάλα Παιξαμε Bowling και "μήλα"
Να φτιάξουμε μισό παιχνίδι και το άλλο σχολείο το άλλο μισό Με βάση την ιστορία που σχεδιάσαμε με τα παιδιά βασιζόμενη στα κάστρα της Μάλτας φτιάξαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μακέτα. Τα παιδιά της Μάλτας θα συμπληρώσουν  τις εντολές
Να κάνουμε μαγικά και να μεταμορφωνόμαστε Στην Ιστορία μας υπήρχε μια μάγισσα που γιάτρεψε «τον ιππότη που είχε γλιστρήσει στους πάγους»
Να φτιάξουμε χορτόσουπα Τα παιδιά ψώνισαν από τον πλανόδιο μανάβη και έφτιαξαν την χορτόσουπα
Να γράψουμε γράμματα Γράψαμε ένα γράμμα στη Μάλτα ζητώντας της πληροφορίες για τα κάστρα
Σύνθετες λέξεις με τη λέξη «χειρ»
Χειρολαβή .χειρουργός κλπ
Φωτογραφίσαμε στάσεις χεριών και γράψαμε τη σημασία τους. Τα στείλαμε στα άλλα σχολεία για να μας γράψουν πια σημασία δίνουν εκείνα. Και έτσι φτιάχνουμε τη δική μας  «γλώσσα των χεριών»
Να κάνουμε πράγματα με πηλό Σχεδιάσαμε τα χέρια μας σε πηλό και τα διακοσμήσαμε
Να χτίσουμε πράγματα Η Πορτογαλία έφτιαξε έναν πλανήτη με ένα μεγάλο μπαλόνι καλυμμένο με εφημερίδες και κόλλα.
Να παίξουμε θέατρο Παρουσιάσαμε στους γονείς  το θεατρικό δρώμενο «Η περιπέτεια του ιππότη». Μια ιστορία που δημιουργήθηκε και δραματοποιήθηκε εξ" ολοκλήρου από τα παιδιά
 
 
 
 
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.