Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Τα αδελφοποιημένα σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού της Ελλάδας και Liceo Bοnghi. Lucera της Ιταλίας διενεργούν από το 2005 μια eTwinning συνεργασία με θέμα το Αρχαίο Νερό και τίτλο «Αntiqua Aqua». Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί Κατερίνα Γεωργαντή. Νίκος Καψάλας. Ηλίας Βρυώνης και Luigina Pecchia. Antonello Falcone. Francesco Langanara μας είπαν:
 
Tη σχολική χρονιά 2005-06 συνεργαστήκαμε και υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. που είχε σαν θέμα του «το αρχαίο  νερό».
Ψάξαμε με τους μαθητές μας να βρούμε την κοινή διαδρομή του νερού μέσα στην αρχαιότητα. την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και μέσω της πύλης του eTwinning γεφυρώσαμε την απόσταση που μας χώριζε.
 
Επικοινωνία
Η συνεργασία μας άρχισε από την πρώτη στιγμή  ανταλλάσσοντας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).μιλώντας στο πρόγραμμα Skype και αργότερα πραγματοποιώντας βιντεοδιασκέψεις στο πρόγραμμα MSN κάθε Δευτέρα για τους εκπαιδευτικούς και κάθε Παρασκευή για τους μαθητές μας.
 
Στόχοι
Βασικές μας επιδιώξεις ήταν:
  • Η χρήση των νέων τεχνολογιών: δημιουργία εικονικής τάξης με βιντεοδιάσκεψη και με υπερμεσικό εκπαιδευτικό υλικό.
  • Η χρήση της αγγλικής σαν γλώσσα επικοινωνίας.
  • Η δημιουργία δεσμών φιλίας μεταξύ των ομάδων. των σχολείων και των τοπικών κοινωνιών. 
  • Η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων σε πολιτισμικά και εκπαιδευτικά θέματα
Δραστηριότητες
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οργανώθηκαν:
  • Eπισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. στο υδραγωγείο και σε παλιά πηγάδια για βιωματική έρευνα πεδίου και συλλογή στοιχείων.
  • Εργαστηριακά πειράματα για την καθαρότητα του πόσιμου νερού.
  • Εκπαιδευτικές ανταλλαγές στην Ελλάδα και την Ιταλία και οργάνωση διαπολιτισμικών μαθημάτων.

e-Learning: εικονική τάξη

Βασικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια εικονική τάξη. την οποία οργανώσαμε με βιντεοδιασκέψεις και με το πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σαν πλατφόρμα επικοινωνίας χρησιμοποιήσαμε το "marratech" στέλνοντας από το whiteboard τα ηλεκτρονικά κείμενα εμπλουτισμένα με υπερσυνδέσμους. διαδραστικά  παιχνίδια. ασκήσεις και σταυρόλεξο σχολιάζοντας τα από το μικρόφωνο και απαντώντας στις απορίες των Ιταλών μαθητών από το chat. Τα θέματα που επεξεργαστήκαμε ήταν: «το νερό στη μυθολογία». «η ύδρευση και οι χρήσεις του νερού στις αρχαιότητες των τόπων μας» και «το νερό στη θρησκεία».
 
 
Οι ιστότοποι των δύο eTwinners σχολείων:
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.