Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (www.eugenfound.edu.gr/). έλαβε χώρα η τελετή απονομής των πρώτων Ελληνικών Βραβείων eTwinning στις καλύτερες ελληνικές συνεργασίες eTwinning για το έτος 2004-2005. σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και εορταστική ατμόσφαιρα.

 

Εν μέσω 200 περίπου συμμετεχόντων παρίσταντο στελέχη της εκπαίδευσης καθώς και οι 20 προωθητές εκπαιδευτικοί της δράσης από όλη την Ελλάδα, για τους οποίους οργανώθηκε ειδική συνεδρία επιμόρφωσης την επόμενη ημέρα και οι οποίοι θα αναλάβουν να οργανώσουν workshops eTwinning σε όλους τους νομούς της Ελλάδας για το τρέχον σχολικό έτος.

 

Ειδική μνεία: Γυμνάσιο Καβασίλων Ημαθίας για την πολυεπίπεδη συνεργασία με σχολική μονάδα της Τσεχίας. (Διαβάστε περισσότερα στο http://etwinning.sch.gr/index.php?issueId=3&sectionId=46&articleId=202)

 

? Βραβείο Παιδαγωγικής Καινοτομίας:

? 1ο βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου για τη συνεργασία «Values in School Life and School Celebrations» με το CEIP Tucci της Ισπανίας.

(σχ. ιστότοπος: http://users.att.sch.gr/rmfrentzou/our_work.htm)

 

 

? 2ο βραβείο: 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης για τη συνεργασία «Library activities» με το H?jby Skole της Δανίας.

 

? Βραβείο Σχολικής Συνεργασίας:

? 1ο βραβείο: 1ο Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών για τη συνεργασία «Magna Greacia», ένα μοντέλο ανάπτυξης της Ε.Ε. με το Liceo Scientifico ?F. 2ο βραβείο: Γυμνάσιο Καβασίλων για τη συνεργασία «We mustn?t forget» με το Gymnasium Ceska Lipa της Τσεχίας

 

? Βραβείο Ψηφιακές πηγές:

? 1ο βραβείο: 2ο ΤΕΕ Ν. Σμύρνης για τη συνεργασία «Culture and Traditions of our Homeland» με το σχολείο ICES LEON HUREZ του Βελγίου. (σχ. ιστότοπος: http://2tee-n-smyrn.att.sch.gr/index_twin.htm)

 

 

? 2ο βραβείο: 8ο Ενιαίο Λύκειο Πάτρας για τη συνεργασία «Olive tree - Olive oil» με το σχολείο IPSIA της Ιταλίας. (σχ. ιστότοπος: http://etwinning.sch.gr/projects/elia/)

 

Τα δώρα που αποδόθηκαν στις νικητήριες συνεργασίες είναι τα εξής:

? Κατηγορία Παιδαγωγικής Καινοτομίας - 1ο βραβείο:

Διαδραστικός Πίνακας(interactive whiteboard) SMART BOARD διαστάσεων 152x122cm αξίας 3.135 euro, προσφορά της εταιρίας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Ε. www.technologica.gr.

? Κατηγορία Σχολικής Συνεργασίας - 1ο βραβείο:

Sun Ultra 20 Workstation αξίας 1.500 euro. προσφορά της
Sun Microsystems. Inc.
http://gr.sun.com/.

? Κατηγορία Ψηφιακές πηγές- 1ο βραβείο:

Sun Ultra 20 Workstation αξίας 1.500 euro. προσφορά της
Sun Microsystems. Inc.
http://gr.sun.com/.

? Και στις τρεις κατηγορίες - 2ο βραβείο:

5 σετ πληκτρολόγια και ποντίκια Microsoft Comfort Curve Keyboard + Microsoft Wireless Optical Mouse 5000, αξίας 1.000 euro,(σύνολο 15 σετ), προσφορά της Microsoft Hellas http://www.microsoft.com/hellas/ .

Εκπαιδευτικό λογισμικό προσφορά του Ινσιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου www.ilsp.gr συνολικής αξίας 2.250 euro.

? Και στις 6 συνεργασίες - Από 1 CD-ROM ΦΙΛΟΓΛΩΣΣΙΑ+: Greek for Beginners Εκμάθηση της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας με Γλώσσα Υποστήριξης την Αγγλική, προσφορά του ΙΕΛ, ώστε να δοθούν στα συνεργαζόμενα «ξένα» σχολεία.

? Όλες οι μέχρι 15/10/2005 συνεργασίες eTwinning:

θα λάβουν αντίτυπα της σειράς ECDL για τα Windows και Office. Η κάθε σειρά ECDL περιλαμβάνει 7 βιβλία για τα βασικά γνωστικά αντικείμενα στην Πληροφορική, προσφορά της εταιρίας LibrisTech www.libristech.gr (μέγιστος αριθμός έως 100 σειρές, δηλ. max 700 βιβλία με τα συνοδευτικά CD-Roms), αξίας 7385 euro

 

Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί των νικητήριων προγραμμάτων κλήθηκαν στη συνέχεια της εκδήλωσης να παρουσιάσουν το έργο τους στους παρευρισκομένους.

 

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα έργα:

? «Values in School Life and School Celebrations» από την κα Μ. Φρέντζου. δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου.

? «Magna Greacia» από την κα Ι. Κομνηνού, θεολόγο στο 1ο Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών.

<P class=Mso
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.