Σύντομος Απολογισμός- Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης για τα ηλεκτρονικά εργαλεία SELFIE

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης για τα ηλεκτρονικά εργαλεία SELFIE και SELFIEforTEACHERS την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου που οργάνωσε η Εθνική Μονάδα Erasmus+/IKY. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι απο 400 εκπαιδευτικοί. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε, από μέλος του ΕΟΥ η δράση eTwinning, καθώς και η συνεργασία του eTwinning με το SELFIE και το SELFIEforTEACHERS

 Αναρτήθηκε στο κανάλι του ΙΚΥ στο YOUTUBE η εκδήλωση ενημέρωσης για τα ψηφιακά εργαλεία SELFIE, SELFIEforTEACHERS.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ SELFIE και SELFIE FOR TEACHERS. 1-12-2022 - YouTube

Το SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational technologies/ Αυτοαξιολόγηση για την αποτελεσματική μάθηση με την ενίσχυση της χρήσης καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνολογιών) είναι ένα δωρεάν, πολυγλωσσικό, διαδικτυακό εργαλείο αυτοαξιολόγησης που βοηθά τα σχολεία γενικής παιδείας και επαγγελματικής εκπαίδευσης να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους ικανότητες.

Έχει επίσης δημιουργηθεί μια προσαρμογή της πλατφόρμας SELFIE που απευθύνεται ειδικότερα στα σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (SELFIE for WBL).

Eπιπλέον, έχει αναπτυχθεί ένα νέο εργαλείο το SELFIE for Teachers που απευθύνεται στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Το εργαλείο SELFIE for TEACHERS δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αξιολογούν οι ίδιοι τις ψηφιακές ικανότητές τους και την αυτοπεποίθησή τους στη χρήση ψηφιακών μέσων, καθώς και να λαμβάνουν άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τα δυνατά σημεία και τις ελλείψεις τους, καθώς και σε ποια σημεία υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης. Ομάδες εκπαιδευτικών μπορούν επίσης να συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο και να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης.

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.