Δελτίο Τύπου: Τελετή Απονομής του 17ου Εθνικού διαγωνισμού

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) eTwinning, στο πλαίσιο της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με θέμα «Ευημερία στο σχολείο», διοργάνωσε με επιτυχία την τελετή απονομής βραβείων του 17ου Εθνικού διαγωνισμού eTwinning, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, αναδεικνύοντας τους eTwinners Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης και τα πετυχημένα έργα που υλοποιούν στα σχολεία τους.  Στην τελετή βράβευσης προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Δρ. Ηλέκτρα Μπάδα Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, SHE Network πολιτισμική ανθρωπολόγος στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, στη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, και εθνική συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Σχολείων Προαγωγής της Υγείας  Schools for Health in Europe Network Foundation (SHE), με την εισήγηση «Ο ρόλος του σχολείου στην κοινωνική και συναισθηματική ευεξία των μαθητών».

Την τελετή βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους, από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο οποίος χαιρέτησε και παρέδωσε το ειδικό βραβείο στη δράση STEM, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Σπυρίδων Δουκάκης,  ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος του ΙΤΥΕ-«Διόφαντος», κ. Δημήτρης Σερπάνος ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπεύθυνος της δράσης eTwinning σε Εθνικό επίπεδο και αντιπρόεδρος του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» κ. Μιχάλης Παρασκευάς. Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Παναγιώτα Καρκαλέτση, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Γ' Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε το 1ο και 2ο βραβείο σε Ευρωπαϊκά eTwinning προγράμματα που υλοποιήθηκαν σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας, ενώ από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Κατσαρό, απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο για τη δράση STEM. Συνολικά βραβεύτηκαν σαράντα (40) εκπαιδευτικοί, οι οποίοι/ες, κατά την εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των Ευρωπαϊκών eTwinning προγραμμάτων τους.

Όλα τα βραβευθέντα σχολεία έλαβαν ως δώρα συνολικά διακόσια (200) tablets, έντυπες βεβαιώσεις και αναμνηστικές πλακέτες, καθώς και συμμετοχή σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο/συνέδριο eTwinning 2024! Παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά δώρα για τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν!

H Δρ. Ηλέκτρα Μπάδα, με την εισήγησή της για τον ρόλο του σχολείου στην κοινωνική και συναισθηματική ευεξία των μαθητών ανέπτυξε πώς η ευεξία αφορά διάφορες πτυχές της ζωής ενός παιδιού, και παρουσίασε την ολιστική προσέγγιση του σχολείου, τα ευρωπαϊκά ποιοτικά κριτήρια των σχολείων προαγωγής υγείας και καλές πρακτικές, βασισμένες σε ερευνητικά δεδομένα, για την προαγωγή της ψυχικής ευεξίας στο σχολείο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας webex, ενώ παράλληλα υπήρχε ζωντανή αναμετάδοση από το κανάλι του EOY eTwinning στο YouTube, https://www.youtube.com/watch?v=1L29WGcLM4w

Θερμές ευχαριστίες στη Δρ Μπάδα για τη σημαντική συμβολή της στην εκδήλωση με την ομιλία της!

Συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, και καλή επιτυχία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία!

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.