Χτίζοντας πάνω στις Εβδομάδες eTwinning

Αν και αυτή η φθινοπωρινή καμπάνια του Οκτωβρίου έχει τελειώσει, οι eTwinners ενθαρρύνονται να εξακολουθήσουν να προωθούν το eTwinning online αλλά και offline.

Καθόλη τη διάρκεια του Οκτώβρη, οι eTwinners κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε μία σειρά online δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και εθνικών και περιφερειακών εκδηλώσεων, που διοργάνωσαν οι Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης για τις Εβδομάδες eTwinning 2010

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και του ολοκαίνουργιου eTwinning Desktop, οι επισκέψεις στη Διαδικτυακή Πύλη ήταν περισσότερες από ποτέ, με μία μεγάλη αύξηση στη δικτύωση μέσω των Προφίλ, τις συζητήσεις στις Αίθουσες Εκπαιδευτικών, τις Ομάδες και τις ειδικές online συνεδρίες, και τη χρήση του τομέα Πηγών.

Καθώς η φετινή καμπάνια εστίασε στην "προώθηση του eTwinning" στην κοινότητα, προσκαλούμε τους eTwinners να συνεχίσουν να ενεργούν έτσι καθόλη τη διάρκεια του έτους, με πολλούς τρόπους:

  • Συμμετοχή σε μία Αίθουσα Εκπαιδευτικών : χρησιμοποιώντας ένα chat και ένα φόρουμ, συζητήστε για το πώς μπορείτε να ενσωματώσετε το eTwinning στη σχολική σας ζωή (Σημείωση: οι Αίθουσες Εκπαιδευτικών είναι για συζητήσεις, όχι για την εύρεση συνεργατών).
  • Ενημερώστε τακτικά το Ημερολόγιο του Προφίλ σας:μην παραλείπετε να γράφετε, να ανακοινώνετε links και να ‘ανεβάζετε’ αρχεία στο ημερολόγιό σας, για να μοιράζεστε αυτά που κάνετε στο πλαίσιο του eTwinning.
  • Συνεισφέρετε με υλικό στον τομέα Πηγών: μοιραστείτε χρήσιμες παρουσιάσεις, αρχεία, links και κείμενα, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλοι εκπαιδευτικοί. Τιτλοφορείστε το διαφημιστικό υλικό ως εξής: "promo_etwinning".
  • Συμμετοχή σε μία Εκδήλωση Εκμάθησης: Αυτές οι δημοφιλείς online ευκαιρίες εκμάθησης, διάρκειας 1-2 εβδομάδων, διεξάγονται από έναν εμπειρογνώμονα σε ένα συγκεκριμένο θέμα, είναι εξαιρετικές για την ανακάλυψη νέων τρόπων εκμάθησης.
  • Συμμετοχή σε μία Ομάδα eTwinning : Οι Ομάδες eTwinning είναι ιδιωτικές πλατφόρμες, όπου οι προσκεκλημένοι εκπαιδευτικοί διεξάγουν μία σειρά δραστηριοτήτων και αποστολών, γύρω από ένα κεντρικό θέμα. Κάθε ομάδα συντονίζεται από ένα εντεταλμένο εκπαιδευτικό ή εμπειρογνώμονα.
  • Κάντε την εγγραφή ενός eTwinning έργου: Βρείτε συνεργάτες, αναπτύξτε το πρόγραμμα ενός έργου και αναμίξτε τους μαθητές σας στην σημαντικότερη, από όλες, συλλογική σχολική δραστηριότητα του eTwinning!

Περισσότερα

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.