Ημερίδες

Σώμα πρεσβευτών δράσης 2007-2008

Το eTwinning εξαπλώνεται πανελλαδικά και τη νέα σχολική χρονιά!

Μετά και τον τρίτο επιτυχημένο χρόνο της δράσης eTwinning και τη διεξαγωγή 70+ συνεδρίων εργασίας (workshops) σχεδόν σε όλη τη χώρα. οδεύουμε με σιγουριά προς την επόμενη σχολική χρονιά. Ήδη 1200+ ελληνικά σχολεία και εκπαιδευτικοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα. κάνοντας εγγραφή μέσω της κεντρικής πύλης eTwinning. Επίσης. ήδη  διενεργούνται 650+ συνεργασίες ελληνικών σχολείων με αντίστοιχα ευρωπαϊκά!
 
Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης με δεδομένη την επιτυχία της ομάδας εκπαιδευτικών - πρεσβευτών της δράσης eTwinning. οι οποίοι ανέλαβαν και ενημέρωσαν επιτυχώς την εκπαιδευτική κοινότητα στην περιφέρεια ευθύνης τους για τη δράση. λειτουργώντας παράλληλα ως σύνδεσμος της ΕΥΥ με όλα τα σχολεία πανελλαδικά. γνωστοποιεί το πλήθος σύμφωνα με την παρακάτω κατανομή ανά νομούς (βλ. και επισυναπτόμενο χάρτη):
 

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ:

ΑΤΤΙΚΗ
4
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική 1
Πέλλα-Ημαθία-Πιερία 1
Κιλκίς-Σέρρες 1
3
 
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αχαΐα-Ηλεία 1
Αιτωλοακαρνανία 1
 
2
 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Φωκίδα - Βοιωτία - Εύβοια 1
Ευρυτανία - Φθιώτιδα 1
 
2
 
ΑΝΑΤ. ΜΑΚ. & ΘΡΑΚΗ
Ροδόπη - Έβρος 1
Καβάλα - Ξάνθη - Δράμα
2
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Κορινθία - Αργολίδα 1
Αρκαδία - Λακωνία - Μεσσηνία 1
2
 
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Φλώρινα - Καστοριά 1
Κοζάνη - Γρεβενά 1
2
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τρίκαλα - Καρδίτσα 1
Λάρισα - Μαγνησία 1
2
ΚΡΗΤΗ
Χανιά - Ρέθυμνο 1
Ηράκλειο - Λασίθι 1
2
ΗΠΕΙΡΟΣ
Ιωάννινα - Θεσπρωτία 1
Πρέβεζα - Άρτα 1
2
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
1
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
1
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
1
Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι παραπάνω θέσεις σύμφωνα με την κατανομή. η ΕΥΥ etwinning διατηρεί το δικαίωμα επαναπροκήρυξης για συγκεκριμένες περιφέρειες.
 

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ

  1. υποχρεωτική παρουσία στην εκπαίδευση των πρεσβευτών. η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς (με πλήρη κάλυψη εξόδων από την ΕΥΥ etwinning)
  2. παρακολούθηση και έλεγχος της προόδου των έργων στην περιοχή ευθύνης τους
  3. διεξαγωγή και αξιολόγηση μίας τουλάχιστον ημερίδας (workshop) σε κεντρική πόλη της περιοχής ευθύνης τους
  4. πραγματοποίηση μίας τουλάχιστον συνεργασίας
  5. υποβολή έκθεσης ενεργειών ανά τετράμηνο
  6. γραπτή αναφορά κατόπιν ενδεχόμενης υπηρεσιακής μετακίνησης στο εξωτερικό για συμμετοχή σε workshop ή συμμετοχής σε ημερίδες και συνέδρια
  7. τακτική χρήση της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για το eTwinning
  8. αξιολόγηση των αιτήσεων των εκπαιδευτικών που υλοποιούν συνεργασία eTwinning για δίωρη συμπλήρωση ωραρίου ή υπερωριακή απασχόληση και υποστήριξη της διαδικασίας για τους εκπαιδευτικούς που υπάγονται στην περιοχή ευθύνης τους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιλογή πρεσβευτών αποτελούν: α) η συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία μόνιμων εκπαιδευτικών (συνυπολογίζοντας την προϋπηρεσία ως αναπληρωτή/τριας) τουλάχιστον τριών ετών από τα οποία δύο τουλάχιστον έτη να έχουν ασκήσει πλήρη διδακτική υπηρεσία σε σχολεία της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και β) η πολύ καλή γνώση μίας βασικής ξένης γλώσσας (επίπεδο Γ1 - αγγλικά. γαλλικά. γερμανικά ή ιταλικά) καθώς και η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ημερομηνία λήξης υποβολής ενδιαφέροντος: 15/07/2007.

 
Καλή επιτυχία και ευελπιστούμε σε πιθανή συνεργασία!
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.