Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Διαδικτυακό μάθημα του eTwinning «Κοινότητες & Ιστολόγια στο ΠΣΔ»

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning ανακοινώνει το διαδικτυακό μάθημα «Μένουμε Σπίτι με το eTwinning». Το διαδικτυακό μάθημα αποσκοπεί στην ενημέρωση και ταχεία επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην χρήση των blogs του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υποστηριχθούν οι εκπαιδευτικοί για τη διεξαγωγή της διδασκαλίας των μαθημάτων τους από το σπίτι.

 

Τα blogs στο ΠΣΔ είναι ένας ασφαλής τρόπος ασύγχρονης επικοινωνίας με τους μαθητές. Είναι ένα ασφαλές περιβάλλον αφού μπορούν να συμμετέχουν είτε όλοι είτε μόνο χρήστες του ΠΣΔ. Μπορούμε να "ανεβάσουμε" εκπαιδευτικό υλικό αλλά και να επικοινωνούμε με τους μαθητές μας.

Το διαδικτυακό μάθημα είναι προσβάσιμο από όλους τους επισκέπτες, δηλαδή δεν χρειάζονται κωδικοί για να προσπελαστεί και είναι ανοιχτές όλες οι ενότητες. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να ανοίξει και να διαβάσει τις ενότητες που πιστεύει ότι μπορούν να τον βοηθήσουν. Δηλαδή δεν διαβάζεται σειριακά.

Μπορείτε να το δείτε από εδώ https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4222   και  πιο κάτω και πατήστε «Σύνδεση ως επισκέπτης».

Το υλικό του σεμιναρίου βασίστηκε στο υλικό των 11 ετήσιων σεμιναρίων του eTwinning https://seminars.etwinning.gr/ αφού το επικαιροποιήσαμε με τα νέα δεδομένα. Το υλικό θα βελτιώνεται συνεχώς.

Για να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια του eTwinning μπορείτε να γραφτείτε στο eTwinning μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας εδώ https://www.etwinning.net/el/pub/preregister.cfm. Θα ενημερωθείτε τον Ιούνιο για τις ημερομηνίες εγγραφής.

 

Για την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning

Ο Υπεύθυνος των σεμιναρίων

Νίκος Τζιμόπουλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.