Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Δράσεις του eTwinning για την επιμόρφωση των eTwinners, την περίοδο 3/2020 έως 7/2020

  1. Δράση Διαδικτυακών Μαθημάτων

 «Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0, της εκπαιδευτικής ρομποτικής και των κινητών συσκευών για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και η ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων»

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής βελτίωσης των eTwinners, υλοποίησε κατά την περίοδο του lockdown 3/2020 έως 7/2020 συνέχισε να υλοποιεί τα 10 διαδικτυακά μαθήματα (online lessons) με θέμα την «Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0, της εκπαιδευτικής ρομποτικής και των κινητών συσκευών για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και η ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων». Τα σεμινάρια παρακολούθησαν 7.000 εκπαιδευτικοί σε 303 e τάξεις με τους αντίστοιχους επιμορφωτές. Τον Ιούνιο του 2020 έγιναν οι εγγραφές για τα σεμινάρια της επόμενης σχολικής χρονιάς και έχουμε 8.824εγγραφές, από εκπαιδευτικούς eTwinners και θα λειτουργήσουν 400 συνολικά  ηλεκτρονικές τάξεις με τους αντίστοιχους επιμορφωτές/συντονιστές.

  1. Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μετά το κλείσιμο των σχολείων

Τον Μάρτιο 2020, με το κλείσιμο των σχολείων, δημιούργησε  τρία (3) διαδικτυακά μαθήματα στο πλαίσιο της δράσης «Μένουμε Σπίτι με το eTwinning» για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

o             Εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Εργαλεία επικοινωνίας - Εργαλεία συνεργασίας - Συμβουλές: https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4221. Το σεμινάριο αυτό προσπέλασαν 21956 μοναδικοί Χρήστες – εκπαιδευτικοί, με βάση την IP.

o             Εκπαιδευτικές Κοινότητες & Ιστολόγια στο ΠΣΔ (blogs.sch.gr)

https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4222  

o             Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη ΠΣΔ (eclass.sch.gr)

https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4223   Το σεμινάριο αυτό προσπέλασαν 9185 μοναδικοί Χρήστες – εκπαιδευτικοί, με βάση την IP.

 

  1. Ακαδημία ψηφιακών δεξιοτήτων πολιτών

 

Τον Ιούνιο 2020, ενίσχυσε την Ακαδημία ψηφιακών δεξιοτήτων πολιτών με 9 μαθήματα, τα οποία μπορούν να προσπελάσουν όλοι οι πολίτες. Τα μαθήματα αυτά είναι:

  • Google Maps & Street View, https://nationaldigitalacademy.gov.gr/diadiktyo-2/google-maps-&-street-view-163
  • Mέσα αποθήκευσης στο "σύννεφο" (Dropbox)
  • Doodle – Προγραμματισμός εκδηλώσεων
  • Skype
  • Πνευματική ιδιοκτησία
  • Ψηφιακό προφίλ - Ψηφιακή φήμη
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Αξιολόγηση ιστοτόπων
  • Κινητά τηλέφωνα και tablets: Γνωρίζω τη συσκευή

 

https://nationaldigitalacademy.gov.gr/

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.