Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Σ. Ζαχαράκη, κεντρική ομιλήτρια στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning 2020 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Σοφία Ζαχαράκη συμμετείχε την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 στο διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning  ως κεντρική ομιλήτρια στο εργαστήριο «Embedding eTwinning in School  Education». Στο εν λόγω εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας όλων των συνεργαζόμενων χωρών, καθώς και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Η Υφυπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  στην Ελλάδα τόσο κατά την διάρκεια της καθολικής καραντίνας λόγω Covid-19, όσο και την μετέπειτα περίοδο. Τόνισε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες αυτές προκλήσεις  ήταν επιβεβλημένη η υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,  μέσω της οποίας καλλιεργούνται βασικές δεξιότητες, όπως η συνεργατικότητα, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το eTwinning. Έκανε δε, ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις που οργάνωσε η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning την περίοδο αυτή, τονίζοντας την συμβολή τους στην υποστήριξη και την ενθάρρυνση  των εκπαιδευτικών, καθώς και την καλλιέργεια της ανθεκτικότητας και της ενδυνάμωσης για τους ίδιους και τους μαθητές τους. Αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ελλάδα από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα και την σημαντική συμβολή του eTwinning στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, στην υποστήριξη της εξ αποστάσεως  εκπαίδευσης καθώς και στην προώθηση του μεικτού μοντέλου  εκπαίδευσης και του STEM στη διδακτική πρακτική.   

Τέλος, αναφέρθηκε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων,  μια σημαντική  προσπάθεια ενσωμάτωσης του eTwinning στο πρόγραμμα Σπουδών.  

«Οι προκλήσεις προσφέρουν ευκαιρίες. Συναντάμε δυσκολίες, κάνουμε λάθη, μαθαίνουμε , χαιρόμαστε για τις επιτυχίες μας και προχωράμε. Παρά τις δυσκολίες το eTwinning ήταν και θα είναι εδώ για τους εκπαιδευτικούς, όχι απλά ως μια πλατφόρμα εκπαίδευσης αλλά ως τρόπος σκέψης που προωθεί τις βασικές αξίες της συνεργατικότητας, της δημιουργικότητας και της προσαρμοστικότητας, προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον όχι μόνο για την εκπαίδευση, αλλά και για την ανθρωπότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός στην ομιλία της.  

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.