Τετάρτη 21 Μαΐου 2025 | Ώρα : 17:00 μμ.-20:00 | 💻 Διαδικτυακή Διεξαγωγή
🎯 Σκοπός της Ημερίδας
Η Ημερίδα αποσκοπεί στον γόνιμο προβληματισμό και την ανταλλαγή καλών πρακτικών σχετικά με τη χρήση του εκπαιδευτικού ρομπότ BeeBot στη σχολική τάξη, καθώς και στο πλαίσιο συνεργατικών eTwinning έργων, εντός και εκτός Ελλάδας.
Ειδικότερα, στόχος είναι να αναδειχθούν τρόποι ενσωμάτωσης του BeeBot:
Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων, σε στελέχη εκπαίδευσης, επιμορφωτές/τριες ΤΠΕ, φοιτητές/τριες Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Πληροφορικής, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εντάξει δημιουργικά και παιδαγωγικά την τεχνολογία στη διδασκαλία.
📚 Θεματολογία
Συντονιστική Επιτροπή Συνεδρίου
Παρασκευάς Μιχάλης, Παν.Πελοποννήσου, ITYE "Διόφαντος", EΟY eTwinning
Τζιμόπουλος Νίκος, EΟY eTwinning
Παρασκευή Φώτη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών ΔΠΕ Γ’ Αθήνας
Καπράλου Χρύσα, ITYE "Διόφαντος", ΕΟΥ eTwinning
Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ITYE «Διόφαντος», ΕΟΥ eTwinning
Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου
Μπάστα Ειρήνη, ITYE "Διόφαντος"
Ιωσηφίδου Μαρία
Αυγέρης Γιώργος
Φώτη Παρασκευή
Μπούσιου Θεόδωρος
Προβελέγγιος Πέτρος
Δασκαλάκης Αντώνης
🗂 Πρόσκληση Υποβολής Εισηγήσεων
Η Συντονιστική Επιτροπή προσκαλεί εκπαιδευτικούς και ερευνητές/τριες να υποβάλουν:
Σημαντικές Ημερομηνίες
Υποβολή Περίληψης: Η περίληψη θα πρέπει να είναι έως 500 λέξεις και να υιοθετεί το Πρότυπο του Σχεδίου Μαθήματος αξιοποίησης του BeeBot (Foti, 2023) το οποίο περιλαμβάνει εν συντομία τον τίτλο σχεδίου μαθήματος, Θεματικό Πεδίο (σύμφωνα με το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών), Θεματική Ενότητα (σύμφωνα με το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών), Προσδοκώμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα (ΠΜΑ), Περίληψη, Διαδικασία, Διαφοροποιημένη διδασκαλία (Προτεινόμενες προσαρμογές για τη χρήση των μαθημάτων τόσο με προχωρημένους όσο και με μαθητές που χρειάζονται προσπάθεια) Συνεργασία, Κατανομή χρόνου, Πόροι, Links- σύνδεσμοι οπτικοακουστικού υλικού, Βιβλιογραφικές Πηγές- Πηγές χρήσης εικόνων από διαδίκτυο (εάν χρησιμοποιηθούν).
🧑💼 Διοργάνωση
Πληροφορίες για την ημερίδα:
Νίκος Τζιμόπουλος, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρασκευή Φώτη, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας για μια δυναμική διαδικτυακή Ημερίδα με επίκεντρο τη δημιουργική αξιοποίηση του BeeBot στη σχολική τάξη και τη διάχυση συνεργατικών eTwinning πρακτικών!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.