Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

«eTwinning ITE MOOC 2024: H ευρωπαϊκή δράση eTwinning στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (πιλοτική εφαρμογή)»- ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

H Δράση eTwinning ΙΤΕ - eTwinning για την Αρχική Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών, https://www.etwinning.gr/ite ξεκίνησε το 2012 με ευρωπαϊκά πιλοτικά έργα που υλοποιούνται από πανεπιστημιακά τμήματα παιδαγωγικής κατεύθυνσης με την υποστήριξη των Εθνικών Οργανισμών Υποστήριξης eTwinning και στόχο την ένταξη του eTwinning στην αρχική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (eTwinning Initial Teacher Education). Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με 7 πανεπιστημιακά τμήματα από 5 ευρωπαϊκές χώρες και το 2018 ενσωματώθηκε στις 40 χώρες του eTwinning. Από το 2019 συμμετέχουν φοιτητές/τριες ενώ από το 2022 τα συμμετέχοντα πανεπιστημιακά τμήματα υποστηρίζονται από ειδική ομάδα Πρεσβευτών (Πρεσβευτές eTwinning ITE). To 2023 η δράση eTwinning για τα πανεπιστήμια αριθμεί 99 πανεπιστημιακά τμήματα, 101 διδάσκοντες/ουσες και 6.898 φοιτητές/τριες.


Στην Ελλάδα, για πληρέστερη και πιο αποτελεσματική υποστήριξη του/της διδάσκοντα/ουσας ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης, μέσω της πλατφόρμας http://mooc.etwinning.gr/ :

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών πανεπιστημίων που είτε παρακολουθούν μαθήματα διδακτικής του επιστημονικού αντικειμένου που σπουδάζουν π.χ. Διδακτική της Φυσικής, είτε φοιτούν σε τμήματα παιδαγωγικής κατεύθυνσης.

Το πρόγραμμα διαρκεί 4 εβδομάδες. Ο εκτιμώμενος χρόνος που απαιτείται για το πρόγραμμα είναι περίπου 5 ώρες την εβδομάδα (έως 20 ώρες συνολικά).

Εγγραφές: http://mooc.etwinning.gr/courses/course-v1:eTwinning_GR+CS001+2024_T1/about 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.