Πρόσκληση για το σεμινάριο Open Source Tools in eTwinning Projects for Primary School Teachers Crete, Greece, 18-20 October 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί μόνιμους εκπαιδευτικούς, που θα διδάσκουν την επόμενη σχολική χρονιά (2018-19) στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, (ηλικιακή ομάδα μαθητών 6-12) και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ένα έργο eTwinning με την χρήση εργαλείων ανοικτού κώδικα (Open Sources Tools), να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 έως 20 Οκτωβρίου 2018 στα Χανιά Κρήτης.

 Θα επιλεγούν 9 εκπαιδευτικοί, που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

 Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά.

 Το σεμινάριο στοχεύει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να γίνουν πιο άνετοι και σίγουροι όταν ενσωματώνουν την ψηφιακή μάθηση με βάση εργαλεία ανοικτού κώδικα στις αίθουσες διδασκαλίας τους.

 Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει μια εισαγωγή στη ψηφιακή μάθηση με βάση εργαλεία ανοικτού κώδικα (Open Source Tools), ενώ οι εκπαιδευόμενοι/ες  θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις σχετικά με προσεγγίσεις βέλτιστης πρακτικής και παραδείγματα χρήσης τέτοιων εργαλείων  στην τάξη.

Μια σειρά σχετικών παραδειγμάτων θα παρουσιαστούν και θα τεθούν στη διάθεση των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων ομαδικής εργασίας, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν “μονάδες” σχεδίων μαθήματος που θα αναπτύξουν με την χρήση εργαλείων ανοικτού κώδικα. Επιπλέον, θα συνεργάζονται με συναδέλφους από άλλες χώρες για να εντάξουν τις “μονάδες”σχεδίων μαθήματος σε ένα συνεργατικό ευρωπαϊκό σχέδιο eTwinning.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς αρχάριους (μόνο δάσκαλοι/ες και ειδικότητες) στο eTwinning, με σκοπό να βρουν νέους συνεργάτες εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό και να ξεκινήσουν ένα έργο σχετικό με εργαλεία ανοικτού κώδικα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning
  • Να έχουν ενασχόληση με εργαλεία ανοικτού κώδικα
  • Να γνωρίζουν Αγγλικά, επίπεδο Β2 (γλώσσα επικοινωνίας του συνεδρίου)
  • Να γνωρίζουν χρήση Η/Υ (Α’ επίπεδο)

Μετά την επιλογή τους θα ζητηθεί από τις/ους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα αποδεικτικά γνώσης Αγγλικών και Η/Υ.

Τα έξοδα  μετακίνησης θα αποζημιωθούν από το έργο eTwinning 2018 σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα. Η διαμονή καλύπτεται ήδη. Η άδεια από την υπηρεσία τους είναι προαπαιτούμενη για τη συμμετοχή και πρέπει να κατατεθεί στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.)  από τον εκπαιδευτικό με ΑΔΑ (αριθμός διαδικτυακής ανάρτησης- κωδικός που αποκτά κάθε πράξη μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης της στην εφαρμογή της Διαύγειας) ή την Υπηρεσία που εξέδωσε την άδεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς ΑΔΑ, τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν το σεμινάριο.

 Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν, θα πρέπει:

  • Να εγγράψουν ένα έργο eTwinning κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου
  • Να ενημερώνουν την κάρτα έργου σε δίμηνη βάση και
  • Να υποβάλουν αίτηση για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας με την ολοκλήρωση του έργου που θα σχετίζεται ως επί το πλείστον με το επιμόρφωση που θα λάβουν.

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο:

  

http://www.etwinning.gr/survey/index.php/771214/lang-el

   

Στη φόρμα, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία (στην ελληνική γλώσσα).

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από 19/6/2018 στις 9:00 π.μ μέχρι τις 26/06/2018 στις 12.00 το μεσημέρι. Τα ονόματα όσων επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.