Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε πιλοτικές διαδικασίες έργων ERASMUS+

To Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχουν σε τρία Ευρωπαϊκά έργα της κατηγορίας Erasmus+, τα οποία βρίσκονται στην περίοδο της πιλοτικής τους δοκιμής. Τα έργα αυτά αφορούν στη χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα:

- VRACE: Εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες υπολογιστών για χρήση ΤΠΕ στην εκπαίδευση, όπως WEB2.0, κοινωνικά δίκτυα και 3Δ εικονικοί κόσμοι (https://www.vr-ace.eu).

- MATHESIS: Εικονικός κόσμος με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για εκμάθηση ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου (https://projectmathesis.eu/index.php/en/).

- ALIVE: Εικονικός κόσμος με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για εκμάθηση ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ σε μαθητές Δημοτικού και  Γυμνασίου (https://www.aliveproject.eu).

Όσοι εκπαιδευτικοί θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην πιλοτική δοκιμή των έργων, μπορούν να διαβάσουν λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο και να δηλώσουν συμμετοχή στην Φόρμα που δίνουμε εκεί:

https://aigroup.ceid.upatras.gr/piloting/

Όσοι εκπαιδευτικοί λάβουν μέρος στην πιλοτική δοκιμή, θα έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και τους εικονικούς κόσμους των τριών έργων και εφόσον είναι δυνατόν παρακαλούμε να αφιερώσουν λίγη ώρα στην τάξη τους ώστε να παρουσιάσουν το υλικό στους μαθητές τους (είτε απευθείας μέσα από τους εικονικούς κόσμους ή μέσω βίντεο που θα παρέχουμε). Τέλος, παρακαλούμε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια με τις εντυπώσεις τους , τόσο οι ίδιοι όσο και οι μαθητές τους.

Το χρονικό διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής θα οριστεί σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν.

Όσοι εκπαιδευτικοί συμμετάσχουν στις πολιτικές δοκιμές και παρέχουν απαντήσεις στα ερωτηματολόγια, θα λάβουν ξεχωριστά Πιστοποιητικά Συμμετοχής για τα 3 έργα.

Μετά το τέλος της πιλοτικής διαδικασίας, θα οργανωθούν και κάποιες ημερίδες παρουσίασης των αποτελεσμάτων των τριών έργων για τις οποίες θα σας στείλουμε πρόσκληση.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.