Περισσότεροι από 150 εκπαιδευτικοί και μαθητές από όλη την Ευρώπη θα παραστούν στην τελετή των Βραβείων eTwinning στις 8 Απριλίου 2014, στις Βρυξέλλες

Περισσότεροι από 150 εκπαιδευτικοί και μαθητές από όλη την Ευρώπη θα παραστούν στην τελετή των Βραβείων eTwinning στις 8 Απριλίου 2014, στις Βρυξέλλες

Από τη Νορβηγία ως τη Μάλτα, την Τουρκία , σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη θα εκπροσωπείται κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning . Για πρώτη φορά το eTwinning επιβραβεύει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στην Πρωτεύουσα της Ευρώπης .

Διοργανώνοντας την ευρωπαϊκή τελετή απονομής βραβείων eTwinning στις Βρυξέλλες δίνεται η δυνατότητα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να επιβραβεύσουν τα καλύτερα συνεργατικά έργα eTwinning . Ο Jan Truszczyński, Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , θα συγχαρεί προσωπικά τους eTwinners , καθώς και η Malika Benarab από την επιτροπή Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Isabelle Durant, ευρωβουλευτής από το Βέλγιο, θα είναι, επίσης, παρούσα. Ο Jarosław Leszek Wałęsa ευρωβουλευτής από την Πολωνία, θα προσφέρει μια ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 «Το eTwinning είναι ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό έργο με τεράστιες δυνατότητες για την κατάργηση των εμποδίων. Οι επαφές που διευκολύναμε μεταξύ των σχολείων είναι άκρως επωφελείς για όλους τους εμπλεκομένους· το δίκτυο «eTwinning» παρέχει στα σχολεία την ελευθερία να αναπτύξουν δημιουργικά και διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά έργα, ενώ ενθαρρύνει επίσης τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα των ΤΠΕ». Ανδρούλλα Βασιλείου, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία.

Η ευρωπαϊκή τελετή απονομής βραβείων eTwinning είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τα εξαιρετικά επιτεύγματα των σχολικών συνεργασιών στο πλαίσιο του eTwinning . Οι νικητές των Βραβείων eTwinning 2014 βραβεύονται σε τρεις κύριες κατηγορίες με βάση την ηλικιακή ομάδα των μαθητών. Αυτά τα κύρια βραβεία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα έργα καλύπτουν θέματα όπως η προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης , ο υγιεινός τρόπος ζωής , η εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) και η δημιουργικότητα .

Τώρα στον ένατο χρόνο της , η δράση eTwinning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει περίπου 250.000 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς σε 32 χώρες , οι οποίοι επικοινωνούν, εργάζονται μαζί , και σχεδιάζουν διασυνοριακά εκπαιδευτικά έργα. Το eTwinning επιβεβαίωσε τον σημαντικό ρόλο του στη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού χώρου εκπαίδευσης, βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να δικτυωθούν, να συνεργαστούν και να μοιραστούν, επιτρέποντάς τους να αισθάνονται και να είναι μέρος της μεγαλύτερης κοινότητας μάθησης στην Ευρώπη .

Ιστολόγιο για την Εκδήλωση Βράβευσης: http://prizes2014.etwinning.net/   

Μάθετε περισσότερα για το  eTwinning here και ακολουθήστε μας στο  Facebook, Twitter (@eTwinningEurope), Google + and YouTube.

Για περισσότερες πληροφορίες , παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Valentina Garoia, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τύπου στο European Schoolnet, mob.: +32 (0)488 495246, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστορικό

Το eTwinning είναι η Κοινότητα των σχολείων στην οποία συμμετέχουν περίπου 250 000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.  Το European Schoolnet συντονίζει την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning , εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Η πλατφόρμα του eTwinning προσφέρει ευκαιρίες για τους εκπαιδευτικούς να συναντηθούν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε σχολικά έργα , ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος και σε διαδικτυακές ομάδες συζήτησης. Προσφέρει, επίσης, πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω διαδικτυακών Εκδηλώσεων Εκμάθησης, με έμφαση στις δεξιότητες συνεργασίας και τη χρήση της τεχνολογίας στην παιδαγωγική πρακτική . Μάθετε περισσότερα στο www.etwinning.net .

"Στο τέλος του πρώτου μου έργου, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα και τα σχόλια των μαθητών μου, άρχισα να σκέφτομαι ότι το eTwinning θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από ένα επιπλέον πρόγραμμα και θα μπορούσε να ενσωματωθεί πλήρως στη διδασκαλία . Το eTwinning είναι το πιο ευέλικτο εργαλείο διδασκαλίας μου που επιτρέπει στους μαθητές μου και σε εμένα να μάθουμε, να βελτιωθούμε , να διασκεδάσουμε και να κάνουμε φίλους . " Maria D, Ιταλία

«Το σχολείο μας δεν είχε συμμετάσχει ποτέ πριν σε κανένα διεθνές έργο. Όταν η Διοίκηση του Σχολείου μας είδε τα eTwinning έργα μας , έφεραν έναν υπολογιστή και έναν προβολέα στην τάξη και μας υποστήριξαν με πολλούς τρόπους . Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου έγιναν και αυτοί μέλη του eTwinning. Ξαφνικά η Ευρώπη ήρθε πολύ κοντά μας." Ayca O, Τουρκία

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.