Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - Πάνω από 15 έργα etwinning ανάμεσα στους νικητές!

Ολοκληρώθηκε στις 13/3 η εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας. Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ανάδειξη των καινοτόμων εκπαιδευτικών της χώρας μας. Εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα παρουσίασαν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ενώπιων της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. της Υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Κουλαϊδή. το έργο τους εντυπωσιάζοντας  με τις ιδέες και την ευρηματικότητα τους .
 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός. Γιώργος Α. Παπανδρέου. με μήνυμα όπου απέστειλε.
 
Παρά τις αντιδράσεις ορισμένων η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κανονικά.
 
Η Υπουργός Παιδείας . Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε :
 
«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τους εκπαιδευτικούς. Εκπαιδευτικός σημαίνει «φως». Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ψάξαμε σε όλη την Ελλάδα και βρήκαμε πολλούς εκπαιδευτικούς . οι οποίοι σε αντίξοες συνθήκες παράγουν. δημιουργούν. αποδεικνύουν τι σημαίνει στην κοινωνία «εκπαιδευτικός». Από τους 370 εκπαιδευτικούς που  έστειλαν καινοτόμες εργασίες. βραβευμένες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο οι 100 παρουσιάζουν  σήμερα τη δουλειά τους.
  
Χρειαζόμαστε «πρότυπα φωτεινά» στην Παιδεία. Χρειαζόμαστε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που κάνουν τη διαφορά για να δημιουργήσουν το πρότυπο του «αύριο». Θέλουμε να διακρίνεται ο άριστος. να αναδεικνύεται η καινοτομία  να δημιουργούνται πρότυπα. να μην ισοπεδώνονται όλοι. Τα ονόματα και η δουλειά όσων παρουσιάζουν σήμερα θα αναδειχθούν και θα παρουσιαστούν στο διαδίκτυο.
 
Στην εκπαίδευση τα πράγματα θα αλλάξουν. Και θα αλλάξουν κυρίως γιατί το θέλουν οι εκπαιδευτικοί. τους οποίους έχουμε συμμάχους κάθε στιγμή και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αυτά που έκαναν και που κάνουν σε πολύ άσχημες συνθήκες αποδεικνύουν ότι οι κοινωνίες προχωράνε με Δασκάλους με «Δ» και τέτοιους έχουμε πολλούς».
Η Υφυπουργός  Παιδείας . Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύης Χριστοφιλοπούλου δήλωσε:
  
«Η Ελλάδα διαθέτει αξιόμαχους εκπαιδευτικούς. διαθέτει ανθρώπους που έχουν πρωτότυπες ιδέες. παίρνουν πρωτοβουλίες και δημιουργούν. Εκπαιδευτικούς που αλλάζουν τα δεδομένα για τους μαθητές τους ανοίγοντας ευρύτερους ορίζοντες μάθησης. Τα όσα σήμερα είδαμε και ακούσαμε μας έπεισαν για αυτό και μας έκαναν πιο αισιόδοξους για την πορεία των αλλαγών που απαιτεί το Νέο Σχολείο με τους μαθητές πρώτα και τους εκπαιδευτικούς στην πρώτη γραμμή».

Διαβάστε το μήνυμα του Πρωθυπουργού και  τη λίστα με τους εκπαιδευτικούς που παρουσίασαν το έργο τους.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.