Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα

fb_celebrate_diversity_banner

Αγαπητοί μας eTwinners,

Την εβδομάδα αυτή είχε προγραμματιστεί η τελετή βράβευσης των ευρωπαϊκών έργων του eTwinning. Πάνω από 100 μαθητές και εκπαιδευτικοί από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες θα είχαν για ακόμη μία φορά την ευκαιρία να συναντηθούν, να βραβευτούν και να πάρουν μέρος σε πολλές δραστηριότητες. Δυστυχώς, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτρόπη στην απόφαση να ματαιώσει την εκδήλωση για λόγους ασφαλείας.

 

Εμείς όμως στο eTwinning δε το βάζουμε ποτέ κάτω! Η φετινή λοιπόν καμπάνια και η Ημέρα eTwinning είναι αφιερωμένες στην διαφορετικότητα. Σας καλούμε λοιπόν:

  • -να μιλήσετε για το θέμα της διαφορετικότητας και της ανεκτικότητας με τους μαθητές σας και να δημιουργήσετε ένα βίντεο με τα αποτελέσματα της συζήτησής σας. (Οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=X0e7l-qwc4w .Το βίντεο σας θα πρέπει να έχει διάρκεια μέχρι 1 λεπτό και 5 εικόνες! Το ανεβάζετε στο YouTube  και στη συνέχεια το υποβάλλετε στη σελίδα της καμπάνιας στο eTwinning Live)
  • -να δημιουργήσετε στη σελίδα της καμπάνιας μία εκδήλωση για το συγκεκριμένο θέμα, διαδικτυακή ή στο σχολείο σας. Μπορείτε να λάβετε μέρος στη διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώνει η Κοινότητα Creative Classroom στις 9 Μάϊου με θέμα: «Tolerance and Cultural Diversity in Europe»

Στις 9 Μάϊου διαδώστε το μήνυμα μας «Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα»  βάζοντας σαν φωτογραφία προφίλ και/ ή banner στο Facebook  και στο Twitter τις φωτογραφίες που θα βρείτε στη σελίδα της καμπάνιας

Μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες ή βίντεο από τις δραστηριότητες που οργανώσατε στην τάξη σας εδώ: http://padlet.com/renia_95/z3vs5jbs02zp

Εάν έχετε Facebook μπορείτε να δηλώσετε ότι θα συμμετέχετε στην Ημέρα eTwinning εδώ: https://www.facebook.com/events/591242814373880/

 

Δυστυχώς η καμπάνια συνέπεσε με τις διακοπές του Πάσχα για εμάς, αλλά πιστεύουμε ότι ακόμη και έτσι θα δώσουμε δυναμικά το παρόν! Κανονίστε λοιπόν δράσεις την ημέρα που γυρίζουμε από τις διακοπές του Πάσχα , την eTwinning μέρα, στις 9 Μαΐου!!!

 

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος στα Εθνικά Βραβεία θα απονείμουμε ένα ειδικό βραβείο σε έργο με θέμα την Ανεκτικότητά και την ενεργό πολιτότητα.

Με την ευκαιρία σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα με υγεία και πολλή αγάπη!

Η ομάδα του eTwinning στην Ελλάδα!

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.