Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση “Ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας και εκπαιδευτικής ρομποτικής- Open eTwinning Hacker Lab”.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η δράση απευθύνεται μόνο στα 86 eTwinning Σχολεία

Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου eTwinning και της προώθησης του θεσμού Σχολείο eTwinning, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί  τη δράση “Ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας και εκπαιδευτικής ρομποτικής- Open eTwinning Hacker Lab”.

Μέσω της δράσης θα επιλεχθούν 4 σχολεία, ένα (1) Δημοτικό Σχολείο, δύο (2) Γυμνάσια και ένα (1) Λύκειο, καθένα από διαφορετική Διοικητική Περιφέρεια.

 Η δράση απευθύνεται μόνο στα 86 eTwinning Σχολεία: http://www.etwinning.gr/news/2016-02-29-10-13-24/849-86-etwinning-2018-2019

Αυτά τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως χώροι συνεργασίας για τους εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου και για τους εκπαιδευτικούς των γειτονικών σχολείων, για την υλοποίηση έργων eTwinning.

Ένα τέτοιο εργαστήριο (που αναφέρεται επίσης ως  hacker space, hacklab, makerspace ή hackspace) είναι ένας χώρος εργασίας που λειτουργεί από μια κοινότητα, όπου οι άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα, συχνά σε υπολογιστές, μηχανική, τεχνολογία, επιστήμη, ψηφιακή τέχνη ή ηλεκτρονική τέχνη μπορούν να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν. (https://en.wikipedia.org/wiki/Hackerspace)

Τα σχολεία που θα επιλεγούν θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό, με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects και τη διάχυση της δράσης σε γειτονικά σχολεία.

Ο εξοπλισμός θα παραδοθεί κατά τη σχολική χρονιά 2018-1019.. Για την απόδειξη παραλαβής του εξοπλισμού στα σχολεία ο Διευθυντής του σχολείου υποχρεούται να υπογράψει το δελτίο αποστολής και να αποστείλει σχετικές βεβαιώσεις παραλαβής, εγκατάστασης και μετά την δοκιμαστική περίοδο βεβαιώσεις καλής λειτουργίας στον ανάδοχο.

Η ΕΥΥ επιφυλάσσεται να διατηρεί για λογαριασμό της τα δικαιώματα του εξοπλισμού για διάστημα τεσσάρων ετών και κατόπιν μεταφέρονται στο σχολείο. Ο εξοπλισμός μετά το έργο θα παραμείνει στο σχολείο.  

O εξοπλισμός που θα παραληφθεί για όλα τα σχολεία είναι:

1.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗΣ (HIGH-END WORKSTATION FOR SERVER FUNCTION

 

 

 

4

2.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

 

 

 

20

3.

ΟΘΟΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ

 

 

 

24

4.

TABLET

 

 

 

40

5.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

 

 

 

4

6.

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ (3D PRINTER)

 

 

 

4

7.

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΣΑΡΩΤΗΣ (3D SCANNER)

 

 

 

4

8.

ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ – ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (ACCESS POINT)

 

 

 

4

9.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

 

 

 

40

 

         

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από το κάθε σχολείο θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναφέρεται παρακάτω με τη σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης σχολικής μονάδας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής ανά σχολείο:

·         Να έχει βραβευτεί ως Σχολείο eTwinning

·         Να έχει Διαθέσιμη αίθουσα, εκτός του εργαστηρίου πληροφορικής για την εγκατάσταση του εργαστηρίου

Κριτήρια Επιλογής:

Α/Α

Κριτήριο

Βαθμολογία (μόρια)

1

                       

Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning από την αρχή της δράσης (2005)

2 μόρια/βραβείο                    

2

Εθνικά Βραβεία eTwinning από την αρχή της δράσης (2005)

1 μόριο/βραβείο

3

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

0.5 μόριο/συμμετοχή

4

Διακρίσεις/Βραβεία σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

1 μόριο / ανά διάκριση           

5

Αριθμός εγγεγραμμένων εκπαιδευτικών στο eTwinning

1 μόριο/ 3 εκπαιδευτικούς

                       

Σημείωση: Στη φόρμα ζητείται τεκμηρίωση για όλα τα κριτήρια για τα σχολεία που επιλεγούν. Σε περίπτωση που ένα κριτήριο δεν μπορεί να τεκμηριωθεί το εργαστήριο θα διατεθεί στο επόμενο στην βαθμολογία σχολείο.

Παράλληλα ζητείται:

  • Συνοπτική περιγραφή χρήσης δράσεων του εργαστηρίου (τουλάχιστον 3 δράσεις )

 

  • Συνοπτική περιγραφή της διάχυσης του έργου και χρήσης του εργαστηρίου σε/από άλλα σχολεία (τουλάχιστον 3 δράσεις )

 Τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αναλάβουν τις παρακάτω δράσεις:

  • Να έχουν επιτύχει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς τη συμμετοχή τουλάχιστον του 80% των εκπαιδευτικών τους σε έργα eTwinning μέσα στη διάρκεια της τετραετίας
  • Όλοι οι παραπάνω εκπαιδευτικοί θα πρέπει στο τέλος των eTwinning έργων τους, να υποβάλλουν αίτηση για μια εθνική ετικέτα ποιότητας
  • Να μην εμπλέκονται περισσότεροι από 3 εκπαιδευτικοί στο ίδιο έργο
  • Διάδοση δράσης σε τουλάχιστον ένα γειτονικό σχολείο ανά έτος και για τέσσερα χρόνια
  • Συνεργασία με γειτονικά σχολεία, σχολικούς συμβούλους και άλλους εμπειρογνώμονες και ειδικούς στην παιδαγωγική καινοτομία και τεχνολογία για τη διεξαγωγή σχολικής και ενδοσχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή Hackerspace του σχολείου.
  • Αναφορά στο τέλος κάθε σχολικού έτους στην ΕΥΥ και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης. Αντίκτυπος στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα γίνεται από το αρμόδιο μέλος ΕΥΥ για τη δράση “Ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας και εκπαιδευτικής ρομποτικής- Open eTwinning Hacker Lab”, πριν το τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς.

Πληροφορίες: Νίκος Τζιμόπουλος: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης όσον αφορά στα υποβαλλόμενα στοιχεία, ότι είναι αληθή και είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο http://www.etwinning.gr/survey/index.php/332657/lang-el

Oι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την 31.5.2018 και ώρα 13.00.

Τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr.

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.